söndag 6 maj 2012

Cheesecake med hallon och blåbär

Till en cheesecake behövs:
400 g digestivekex
200 g smör
600 g philadelphiaost
2½ dl kesella, 10%
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 dl bär

Krossa kexen och smält smöret. Blanda kexkrosset med det smälta smöret och tryck ut blandningen i botten och på kanterna på en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av en 175 grader varm ugn. Låt kexbotten svalna något. Vispa samman philadelphiaost och kesella. Rör ner socker, maizena och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och vispgrädden. Smält chokladen och blanda ner den varma chokladen i smeten. Varva bär och smet över kexbotten. Avsluta med bär. Grädda kakan i ungefär 40 minuter. Om kakan blir för mörk, täck den då med aluminiumfolie om det är lång gräddningstid kvar. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Cheesecake med hallon och blåbär


Receptet kommer från Leila Lindholm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar