Lager 1:
500 g mörk choklad
180 g vit choklad
50 g smör
350 g socker
2 ½ dl Baileys Hazelnut Flavour
350 g hackade nötter
Lager 2:
170 g mörk choklad
100 g vit choklad
60 ml Baileys Hazelnut Flavour
30 g smör
Klä insidan av en 30 x 30 cm stor form med plastfolie.
Lager 1: Hacka chokladen grovt och smält de båda chokladsorterna tillsammans med smör och socker på låg värme i en kastrull. Värm bara så länge att chokladen precis smälter. Ta sedan bort kastrullen från värmen och rör smeten slät. Häll i rumstempererad Baileys och de hackade nötterna. Bred ut smeten i formen och ställ in i kylen för att svalna.
Lager 2: Hacka chokladen grovt och smält den i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner smör och Baileys med en gaffel tills smeten är slät. Bred ut över lager nummer ett och täck sedan formen med plastfolie och ställ in i kylen för att stelna (minst 2 timmar). Skär fudgen i bitar.
Baileysfudge |
Det här hade min käre make älskat!
SvaraRaderaÖnskar dig vännen ett riktigt Gott Nytt År, kram!