Till 30 stycken grissinis behövs:
25 g jäst
1½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1 äggvita
½ dl olivolja
2 kvistar färsk rosmarin
6 dl vetemjöl
Flingsalt och hackad rosmarin
Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Blanda ner salt, socker, äggvita, olja och finhackad rosmarin. Tillsätt mjölet, lite i taget, och blanda tills degen gått ihop. Låt jäsa under bakduk i ungefär 1½ timme. Stjälp upp degen på mjölad bänk och dela den i mindre bitar som rullas ut till smala längder, ungefär så smala som en penna. Pensla längderna med vatten och strö över flingsalt och hackad rosmarin. Grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i cirka 25 minuter.
Tips: Det är gott att byta ut rosmarinen som strös på mot sesam- eller vallmofrön.
Receptet kommer från Leila Lindholms "A Piece of Cake".
Grissinis med sesamfrön och rosmarin |
Ser gott ut, hälsa o gratta från oss/kram Ulrika o Robert
SvaraRaderaHar bara gjort grissini en gång för många herrans år sedan! Tack för påminnelsen, förstår att hembakade är mycket godare än köpe!
SvaraRaderaUlrika o Robert: Tackar :) Han hälsar och tackar!
SvaraRaderaAmy: De är lätta att göra med!