Det här receptet hittade jag på den här underbara bloggen. Jag har tidigare skrivit att Leila Lindholm är min stora inspirationskälla, men Sockerrus är definitivt på andra plats på den listan.
Till en 20 cm stor form behövs:
1 dl kakao
1 dl muscovadosocker
2 ½ dl hett vatten
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
Blanda kakao och muscovadosocker med det heta vattnet tills det lösts upp. Låt det svalna lite. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan skål. Vispa smör och socker pösigt i en tredje skål. Tillsätt ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen. Vispa mellan varje ägg. Varva sedan mjölblandningen med kakaoblandningen i ägg- och smörvispet. Häll ner smeten i en form på cirka 20 cm i diameter och låt grädda i en 175 grader varm ugn i 40-50 minuter. Prova med en sticka när du tror att kakan är klar. Den ska inte vara kladdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar