söndag 5 februari 2012

Födelsedagstårta

Det var alldeles för länge sedan jag bakade en täckt tårta, så jag passade på att baka en när jag, några dagar i förväg, skulle fira min födelsedag.

Jag ville prova en ny tårtbotten; Devil´s Food Cake, som många lovordar. Skulle den vara lika god som alla säger? Svar: Ja! Den har en mustig chokladsmak och är kompakt, vilket gör att den är lättarbetad. Den här tårtbottnen kommer jag definitivt att använda mig av fler gånger.

Jag gjorde en favorit i repris när det gäller fyllningar: Ett lager jordgubbsmousse och ett lager flädermousse. Tårtan spacklades sedan med smörkräm smaksatt med vit choklad och lime.

Jag ville prova mig på att modellera lite och resultatet ska vara en isbjörn, fast den liknar kanske mer en gris :) Men det sitter i alla fall nåt djurliknande på ett isflak. Den uppmärksamma ser säkert att isbjörnen/grisen har bytt plats med snölyktan på de båda fotona. Det beror på att tårtan fraktades i bil ett antal mil innan den skulle ätas och isbjörnen och snölykten fick åka i en egen liten plastburk och tårtan på ett tårtfat för att minimera risken för brutna armar och ben. Det första fotot togs precis när tårtan var nygjord och det andra fotot togs vid serveringen.



Tårtbotten: Devil´s Food Cake.
Fyllning: Jordgubbsmousse och flädermousse.
Spacklad med smörkräm smaksatt med lime och vit choklad.
Täckt och dekorerad med hemmagjord SP.

2 kommentarer:

  1. Jättefin vännen!

    Vad tyckte ni om devils food cake? Vissa säger att den nästan blir för mäktig....

    SvaraRadera
  2. Tack Amy! Alla höll med om att den här var mycket godare än "vanliga" bottnar med chokladsmak, men visst den är kompakt och mäktig så det gäller att ha fruktiga fyllningar. Jag hade t ex inte tagit geishafluff.

    SvaraRadera