söndag 26 maj 2013

Blåbärsbullar

Idag rensade jag i frysen och hittade några påsar med blåbär från förra sommaren som kom till användning till dagens bullbak. Grundreceptet till vetedegen jag använde hittar du här, men det går lika bra att använda någon annan vetedeg.
 

 
 
Till 24 bullar behövs:
200 g mjukt smör
1 dl socker
1 msk malen kanel
2 ½ dl färska eller frysta blåbär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
 
Ägg till pensling
Pärlsocker
 
Gör vetedegen enligt grundreceptet. Blanda smör, socker och kanel till fyllningen. Dela degen i två delar och kavla ut ena delen till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock. Bred ut hälften av smör- och kanelröran över degen. Blanda bären med florsockret och majsstärkelsen och strö häften av bären över degen. Rulla ihop degen till en rulle och skiva den i 3-4 cm stora bitar som läggs i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra halvan med deg. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna långt ner i en 200 grader varm ugn i ungefär 10 minuter.


 
 Receptet kommer från Leila Lindholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar