Den här goda Fyriskakan eller Äppelsockerkakan, som den också kallas, kommer från "Sju sorters kakor".
Till en kaka behövs:
125 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
3-4 äpplen
1-2 msk socker
kanel
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman smöret med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk och rör samman. Häll smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Stick ner äppelskivorna tätt intill varandra i smeten. Strö över socker och kanel. Grädda långt ner i en 175 grader varm ugn i 30-40 minuter.
Fyriskaka |
Den här kakan alltså, vill ha NU! Jag får komma på besök känner jag... ;)
SvaraRadera