torsdag 8 mars 2012

Banankaka

Den här kakan blir hög och fin och kombinationen mellan kryddorna, kaffet och banan blir riktigt bra. Jag tror att hackad mörk choklad skulle vara gott att ha i smeten för att få ytterligare en smakdimension.

Till en kaka behövs:
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer
½ dl kallt kaffe

Smöra och bröa en sockerkaksform, cirka 1½ liter. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, ingefära och kanel och vänd det i smör- och äggvispet. Mosa bananerna och tillsätt dem och kaffet. Blanda och häll upp i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och låt kallna.

Receptet kommer från "Sju sorters kakor".

Banankaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar