Till en cheesecake behövs:
200 g digestivekex
200 g Maryland cookies
2 msk kakao
125 g smör
500 g philadelphiaost
1 dl socker
1 färsk vaniljstång
3 ägg
200 g mörk choklad, 70%
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl rom (jag hade cognac)
Lite valnötter
Krossa digestivekex och Maryland cookies fint, antingen förhand eller i en mixer. Smält smöret och blanda det med kexkrosset, tillsätt kakaon. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av en 175 grader varm ugn i 7-8 minuter. Låt den svalna. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader. Vispa philadelphiaost, socker och fröna från en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål. Rör ner äggen, ett i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Rör ner den smälta chokladen, grädden och rom i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över lite valnötter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Chokladcheesecake |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar