söndag 18 november 2012

Bitter Sweet Chocolate Cheesecake

Vi hade gäster förra helgen och då bjöd vi på den här godingen från Leila Lindholm. Det fanns ingen rom här hemma, men man tager ju vad man haver, så då fick det bli cognac som smaksättare.

Till en cheesecake behövs:
200 g digestivekex
200 g Maryland cookies
2 msk kakao
125 g smör
500 g philadelphiaost
1 dl socker
1 färsk vaniljstång
3 ägg
200 g mörk choklad, 70%
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl rom (jag hade cognac)
Lite valnötter

Krossa digestivekex och Maryland cookies fint, antingen förhand eller i en mixer. Smält smöret och blanda det med kexkrosset, tillsätt kakaon. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av en 175 grader varm ugn i 7-8 minuter. Låt den svalna. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader. Vispa philadelphiaost, socker och fröna från en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål. Rör ner äggen, ett i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Rör ner den smälta chokladen, grädden och rom i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över lite valnötter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.


Chokladcheesecake


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar