lördag 12 januari 2013

Kalljästa frallor

Nybakta frallor till frukost gör att frukosten känns riktigt lyxig, men vem orkar ta sig till ett bageri så här i vintertid? Inte jag i alla fall. Vilken tur att det hur lätt som helst går att få rykande färska hembakta frallor till frukosten. Det enda du behöver göra är att svänga ihop en deg kvällen innan och låta frallorna jäsa i kylskåpet över natten.

Till 12 frallor behövs:
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk neutral olja
1 tsk salt
cirka 8 dl vetemjöl

Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt olja och salt. Blanda ner lite mjöl i taget och arbeta degen smidig. Dela degen i 12 delar som rullas ut till runda frallebullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper och täck med en bakduk. Ställ in i kylskåpet och låt jäsa över natten. Ställ fram bullarna i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bullarna med vatten och grädda i mitten av en 225 grader varm ugn i cirka 12 minuter.

Nybakta frukostfrallor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar