söndag 13 januari 2013

Saffransskorpor

Det här receptet är Leila Lindholms, men jag har valt att lyxa till det genom att ha lite mörk choklad i smeten. Lite choklad kan ju aldrig bli fel, eller hur?

Till 35 stycken skorpor behövs:
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel
50 g hackad mörk choklad

Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda resterande ingredienser och blanda tillsammans med saffransröran. Dela degen i tre delar som rullas ut till längder. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda längderna i mitten av en 175 grader varm ugn i ungefär 25 minuter. Ta ut längderna och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i bitar och lägg tillbaka kakorna på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt skorporna torka på eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.

Saffransskorpor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar