söndag 12 augusti 2012

Tårtbotten utan ägg

Här kommer ett jättebra recept på tårtbotten som inte innehåller ägg.

50 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl socker
2 ½ dl mjölk

Smöra och bröa en cirka 20 cm stor form. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Häll mjölken i det smälta smöret och blanda ner det i mjölblandningen. Vispa smeten slät och häll i den i formen. Grädda tårtbottnen i nedre delen i en 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Du kan även använda en produkt som heter No egg... blir rätt så bra tårtbotten av den med (inte lika kompakt). :)

    SvaraRadera
  2. Åh, tack Amy! Det kan vara bra att veta.

    SvaraRadera