lördag 15 december 2012

Ischoklad

Ischoklad är ett riktigt klassiskt julgodis. Vanligast är nog att äta dem naturella, men jag brukar smaksätta med några droppar pepparmintsarom. Det går givetvis att smaksätta efter eget tycke och smak till exempel med non stop-godis, rostade pinjenötter, kardemumma eller apelsincest. Eller varför inte konjak eller rom för ett mer vuxet julgodis?

Till 40-50 stycken ischoklad behövs:
200 g mörk eller ljus choklad
75 g kokosfett
Eventuell smaksättning

Ställ ischokladformar tätt på en bricka. Hacka chokladen och smält den tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Häll upp smeten i formarna med hjälp av en liten kanna. Låt stå kallt tills de har stelnat.

(Receptet kommer från boken "Julgodis" av Johanna Westman.)

Ischoklad med smak av mint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar