söndag 16 december 2012

Wienernougat

Wienernougat är en ljuvlig sötsak som fullkomligt smälter i munnen. Visst, det går ju att köpa wienernougat i affären, men de här är så lätta att göra att det inte finns nån ursäkt att slänga ihop en sats själv. Och visst är det lite speciellt att göra sitt egna julgodis till jul?

Till 60 stycken behövs:
100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad

Klä en 20 x 20 cm stor form med bakplåtspapper. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna och låt den svalna. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med nougaten över ett vattenbad. När massan är flytande rörs mandeln ner. Rör om försikigt så att mandeln inte går sönder. Häll smeten i formen. Låt stelna några timmar, gärna över natten. Skär nougaten i små bitar.

(Receptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis".)

Ljuvlig wienernougat

1 kommentar:

  1. Så mycket gott du gjort den senaste tiden! Idag har jag gjort hur mycket tryfflar och fudge som helst... helt slut phhuu!

    SvaraRadera