Även om det inte blev så många, så är kakorna fantastiskt goda! Och väldigt lätta att baka.
Till 30 kakor behövs:
125 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 ½ dl mjöl (Jag tog nästan 3 dl.)
½ g (1 påse) stött saffran
1 msk vaniljsocker
Blanda samman alla ingredienser till en deg. Dela degen i tre lika stora delar, forma till rullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda längderna i mitten av en 175 grader varm ugn i 12-14 minuter. När kaklängderna är till hälften avsvalnade ska de skäras i bitar. Låt dem sedan svalna helt innan de läggs i en burk.
Saffranssnittar |
Tror du det funkar att köra alla ingredienserna i matberedaren? /blivande svägerskan
SvaraRaderaDet tror jag absolut att det gör! Eventuellt måste du ta i mer mjöl bara. Kram
Radera