söndag 10 februari 2013

Pinnbröd

Undrar om det finns någon mat som är mer associerad med friluftsliv än pinnbröd? Både degiga, sotiga och brända på samma gång. Det låter kanske inte så gott, men visst är det något särskilt med pinnbröd?

2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt vattnet och blanda samman till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är kladdig. Dela degen i bitar och rulla ut bitarna till cirka ½ cm långa, tunna korvar. Linda degen runt en pinne och grilla jämnt runt om.

Tips: I en lyxigare variant av pinnbröd kan lite smör läggas till i degen och vattnet ersättas med mjölk eller filmjölk.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen något speciellt med pinnbröd... och gott är det... hunger är ju den bästa kryddan så förmodligen därför! ;)

    SvaraRadera