söndag 3 februari 2013

Hastbullar

Hastbullar är lite mittemellan bulle och muffins. Istället för jäst är det bakpulver i degen, vilket gör att degen inte behöver jäsa, som vanliga vetebullar behöver göra.

Receptet kommer från min gamla hemkunskapsbok och är busenkelt.


Till 12 små bullar behövs:
cirka 3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
50 g smör
1 dl kall mjölk
½ tsk kardemumma

Fyllning:
1 msk smör
1 msk strösocker
1 tsk kanel

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet, så det blir en grynig massa. Tillsätt sockret och mjölken och blanda samman till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för lös. Dela degen i 12 bitar som formas till runda bollar. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Gör en fördjupning i varje bulle och fördela fyllningen i fördjupningen. Nyp ihop degen över fyllningen. Grädda i mitten av en 250 grader varm ugn i cirka 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar