måndag 5 december 2011

Saffranscupcakes

Jag är trivslare på jobbet den här veckan, vilket bland annat innebär att jag ska bjuda på "en liten kaka" till mina kollegor. I brist på tid och påhittighet fick det blir cupcakes även den här gången, men mina kollegor verkade inte klaga på Leila Lindholms saffranscupcakes med cream cheese frosting utan satte tänderna i dem för glatta livet.

Till 12 cupcakes behövs:
3 stora ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g (1 påse) saffran
1 dl vispgrädde
3 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret tillsammans med saffranet. Tillsätt grädden och låt koka upp. Häll röran i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smaksätt med rom. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i 15-20 minuter.


Minicupcakes med saffranssmak och cream cheese frosting

3 kommentarer:

  1. Jättefina och ser supersmarriga ut!
    Måste baka dessa i framtiden :)

    SvaraRadera
  2. Jätte fina cuppisar du har gjort =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  3. Tack så jättemycket! Era kommentarer värmer :)

    SvaraRadera