Till 12 cupcakes behövs:
3 stora ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g (1 påse) saffran
1 dl vispgrädde
3 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret tillsammans med saffranet. Tillsätt grädden och låt koka upp. Häll röran i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smaksätt med rom. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i 15-20 minuter.
Minicupcakes med saffranssmak och cream cheese frosting |
Jättefina och ser supersmarriga ut!
SvaraRaderaMåste baka dessa i framtiden :)
Jätte fina cuppisar du har gjort =)
SvaraRaderaKramkram
Tack så jättemycket! Era kommentarer värmer :)
SvaraRadera