Chapati är ett enkelt, ganska smaklöst bröd, men till en smakrik gryta är det jättegott.
Till 10 bröd behövs:
3 dl finmalet rågmjöl och/eller grahamsmjöl (Jag tog 3/4 rågsikt och 1/4 grahamsmjöl.)
1 ½ dl vatten
½ tsk salt
2 msk olja
Vetemjöl till utbakningen
Häll mjölet i en bunke och tillsätt vattnet lite i taget. Knåda degen tills den är fast och lite "studsig". Tillsätt saltet och oljan mot slutet. Låt, om du har tid, degen vila i 30 minuter. Dela degen i tio lika stora delar som rullas ut till små bollar. Doppa bollarna i vetemjöl och kavla ut till riktigt tunna "pannkakor", 20-25 cm i diameter. Använd rejält med vetemjöl under utkavlingen, både över och under kakan. Borsta bort överflödigt mjöl innan gräddningen. Grädda chapatin i en mycket het och torr gjutjärnspanna. Låt brödet bubbla upp innan det snabbt vänds för att den andra sidan ska få fin färg. Servera genast eller förvara dem i en handduk så att de håller sig mjuka och varma fram till serveringen.
Receptet kommer från "Masala - en resa till Indiens kök".
Färdiggräddade och redo att ätas. |
Finfina! Ska också ha chapati på min blogg inom det närmaste :) Du hann före dock!
SvaraRaderaTack Amy! Dina kommentarer när jag bakar indiskt värmer extra mycket. S
SvaraRaderaka bli spännande att se ditt chapatirecept!