tisdag 18 oktober 2011

Rågrussinbullar

Det börjar sina på brödfronten här hemma och det går ju inte an. Så det blev till att sätta igång ett litet frallebak så här på tisdagskvällen, när regnet slår mot rutorna. Nybakt fralla med en skiva ost till kvällstéet är ju minsann inte helt fel. Frallorna är riktigt enkla att göra och det går säkert lika bra att utesluta russinen för dig som vill det.

Till 12 stycken frallor behövs det:
35 g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

Smält fettet och tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm tills det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör om tills jästen är löst. Tillsätt russin och rågsikt. Arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Stjälp upp degen på mjölad bänk och knåda den lätt. Dela den i 12 bitar och forma till frallor. Doppa i rågsikt och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter.

Receptet kommer från Leila Lindholms "A Piece of Cake".


Rykande färska frallebullar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar