måndag 31 oktober 2011

Citroncupcakes

När jag bakar ljusa cupcakes brukar jag oftast använda det här receptet från Leila Lindholms "A Piece of Cake". De är goda att äta "bara" som de är, eftersom de har en fräsch citronsmak, men de är också goda med en smarrig frosting på. Eller varför inte som grund till cake pops?

Till 12 cupcakes behövs följande ingredienser:
3 stora ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft från en citron

Vispa ägg, strö- och vaniljsocker riktigt pösigt. Häll i det smälta smöret tillsammans med mjölken. Blanda mjöl, balpulver och salt och vänd ner i äggsmeten. Rör ner skalet och saften från citronen. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet och grädda i en 175 grader varm ugn i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar