Grunddeg till fyra scones:
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
3/4 tsk bakpulver
1/4 dl strösocker
60 g kallt smör
½ ägg
1 dl mjölk
½ ägg och lite strösocker till pensling
Smaksättning 1
50 g grovt hackad mörk choklad
Smaksättning 2
3/4 dl solros- och pumpafrön
Blanda alla ingredienserna till grunddegen och respektive smaksättning. Dela degen i fyra lika stora delar och platta ut till runda kakor, cirka 10-12 cm i diameter. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker. Grädda i ungefär 10 minuter i en 250 graders varm ugn.
Tips: om du har solros- och pumpafrön som smaksättning är det gott att strö över fröna som garnering innan du gräddar.
(Receptet på grunddegen kommer från Leila Lindholm).
Chokladscones till vänster och scones med pumpa- och solrosfrön till höger. |
Det är alltid gott med scones. Och choklad lät ju extra gottigt! :)
SvaraRaderaSka baka scones snart, har ett recept som jag aldrig testat!